Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ TOY Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ TOY Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ TOY Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ TOY Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ.

Συγκλήθηκε την Παρσκευή (3/8) η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία κλήθηκαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους για τις εξελίξεις στηνΑγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ) ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιώργος Προβόπουλος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ δίπλα τους βρισκόταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας.

Να υπογραμμίσουμε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν εντελώς μονόπλευρα, ψευδέστατα και προπαγανδιστικά υπέρ των Γ. Στουρνάρα και  Γ.Προβόπουλου την συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ οι τελευταίοι όχι μόνο στριμώχτηκαν αλλά σχεδόν κατατροπώθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον ένα βουλευτή του ΚΚΕ που παρευρέθη αλλά ακόμα και από τους περισσότερους βουλευτές εκ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση!

Στην αρχή της συζήτησης στην Επιτροπή της Βουλής και αμέσως μετά τα διαδικαστικά που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αντ. Μπέζας, ζήτησε το λόγο και παρενέβη ο Παναγ. Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν κάλεσε στην Επιτροπή για να εκθέσει τις απόψεις του, τον Διοικητή της ΑΤΕ Θόδωρο Πανταλάκη, όπως είχαν ζητήσει οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της διαρκούς επιτροπής.

Ολόκληρη η σχετική στιχομυθία Α. Μπέζα και Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. Επειδή είναι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής μας, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί την εκλογή μου στη θέση του Πρόεδρου, και να ευχηθώ σε όλους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που υπάρχει, καλή δύναμη και καλή συνεργασία. Πρέπει επίσης να πω, ότι στο Προεδρείο της Επιτροπής είναι μαζί μου και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο κύριος Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ως Γραμματέας ο κύριος Χρήστος Γκόκας.
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.6 του Κ.τ.Β. της Βουλής, για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Πρέπει να πω επίσης ότι η συζήτηση προκλήθηκε μετά από αίτημα των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στηνΟικονομική Επιτροπήτων Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, για ακρόαση του Υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Βουλής. Θεωρήσαμε επίσης σκόπιμο, εκτός από τον Υπουργό των οικονομικών να παρίσταται και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο κύριος Προβόπουλος, μιας και η Τράπεζα της Ελλάδος εμπλέκεται άμεσα στις πρόσφατες εξελίξεις για την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 91 του Κανονισμού της Βουλής, οι Διαρκές Επιτροπές μπορούν να καθορίζουν. Παρακαλώ κύριε Λαφαζάνη. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΛΗΘΗ Ο Θ. ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Κύριε Πρόεδρε, καταρχάς να σας ευχηθούμε καλή θητεία στην Προεδρεία και καλές εργασίες στην Επιτροπή μας.

Νομίζω όμως, ότι η αρχή για την επιτροπη μας δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Όπως ξέρετε κύριε Πρόεδρε, είχαμε καταθέσει και οι 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μετέχουμε στην Διαρκή Επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων, το αίτημα να προσκληθεί στην Επιτροπή ο Υπουργός Οικονομικών, προτού ληφθούν αποφάσεις οι οποίες, υποτίθεται, θέλουν να διαμορφώσουν τετελεσμένα για την Αγροτική Τράπεζα.

Δυστυχώς όμως, και η ευθύνη εδώ βαρύνει αποκλειστικά μια ανάλγητη Κυβέρνηση, δεν επεδείχθη η ευαισθησία η οποία απαιτείτο από τα πράγματα, ώστε να συγκληθεί έγκαιρα η Επιτροπή και να ενημερωθεί για οποιεσδήποτε μελλοντικές αποφάσεις όσον αφορά τις εξελίξεις.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): κύριε Λαφαζάνη θα σας παρακαλέσω να είστε σύντομος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Πολύ σύντομος, μη με διακόπτετε για να τελειώσω. Ορισμένα πράγματα πρέπει να ακουστούν. Δεν είχε αυτή την ευαισθησία η Κυβέρνηση. Συνεκλήθη η Επιτροπή μας εκ των υστέρων, όταν μάθαμε τις ανακοινώσεις για την Αγροτική Τράπεζα.

Σας υποβάλλαμε και ένα πρόσθετο αίτημα κύριε Πρόεδρε, και οι 12 συνάδελφοι του Σύριζα στην επιτροπή. Να κληθεί σήμερα στην Επιτροπή μας και ο κύριος Θεόδωρος Πανταλάκης, Διοικητής τηςΑγροτικής Τράπεζας, κατεξοχήν αρμόδιος για αυτά τα θέματα που συζητάμε και ο κατεξοχήν υπεύθυνος της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασίες όχι απλώς ξεπουλήματος αλλά χαριστικής με προίκα παραχώρησης.
Σας υποβάλαμε, λοιπόν, το αίτημα και προφορικά και γραπτά. Πέραν της προφορικής συζήτησης που είχαμε, με ενημερώσατε ότι δεν έγινε πρόσκληση προς τον κύριο Πανταλάκη. Θα θέλαμε στην Επιτροπή μας, να ακούσουμε για ποιο λόγο δεν έγινε η πρόσκληση να παρίσταται σήμερα και να πει και αυτός την άποψη του για τις εξελίξεις, προκειμένου να σχηματίσουμε μια πληρέστερη, σφαιρικότερη εικόνα και γνώμη για τα τεκταινόμενα.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σχετικά με το αίτημα σας για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, πράγματι υπεβλήθη το αίτημα δηλαδή να κληθεί σε ακρόαση και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, ο κ. Πανταλάκης. Βέβαια, το αίτημα υπεβλήθη μόλις χθες. Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση από τον κανονισμό, ούτε με το άρθρο 32, ούτε με το άρθρο 41α, να καλέσουμε τον κ. Πανταλάκη. Το αρχικό αίτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του Κ.Κ.Ε. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν να κληθεί ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας. Για να υπάρχει μια πιο διεξοδική συζήτηση θεωρήσαμε σκόπιμο εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών να κληθεί και ο Διοικητής τηςΤράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Προβόπουλος. Εάν από τη συζήτηση προκύψει ότι χρειάζεται να έρθει και ο κ. Πανταλάκης, πολύ ευχαρίστως σε μία επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να καλέσουμε και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Έτσι όπως θα διεξαχθεί η συζήτηση, καταλαβαίνετε ότι είναι ανάπηρη, είναι μισή και αυτό το ξέρουν καλύτερα οι παριστάμενοι. Έπρεπε, πρώτα απ’ όλα εσείς να ενδιαφερθείτε για να είναι εδώ ο κ. Πανταλάκης. Το λέω αυτό και στους τρεις παριστάμενους, δηλαδή τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Στη συνέχεια, παραθέτουμε, ολόκληρη την παρέμβαση που έκανε ο Παναγ. Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των εργασιών της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Στουρνάρας παριστάνει σε αυτή την αίθουσα ότι δεν είδε, δεν ήξερε και δεν άκουσε. Ο κύριος Προβόπουλος μας λέει ότι τήρησε τη νομιμότητα και έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει ως υποχρέωσή του. Όμως και οι δύο μαζί πραγματοποιήσατε δυστυχώς το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα. Μία πραγματική μεγάλη ληστεία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος της οικονομίας και ιδιαίτερα σε βάρος του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής οικονομίας την οποία ενταφιάσατε, υποθηκεύσατεκαι αυτή τη στιγμή δίνετε τη χαριστική βολή στην ελληνική περιφέρεια.

Έξω από αυτή την αίθουσα υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γιατί μετά την ΑΤΕ ετοιμάζετε το ίδιο σκηνικό της μεγάλης ληστείας και για τη δεύτερη τράπεζα που έχει  ισχυρό λόγο το δημόσιο, που είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εργάζεστε για τα ιδιωτικά συμφέροντα και το δημόσιο το εχθρεύεστε και το μισείτε.

Δε λέω ότι το δημόσιο λειτούργησε μέχρι τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα τα προβλήματαόμως, που υπάρχουν στο δημόσιο οφείλονται σε εσάς. Και ερχόσαστε εσείς, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο αυτής της χώρας, που δημιούργησε τα προβλήματα στο δημόσιο, να επικαλείστε τώρα αυτά τα προβλήματα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό που γίνεται τώρα είναι εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και αυτό το ξέρετε πολύ καλά και θα σας το αποδείξω με αριθμούς.

 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Έξω από τη Βουλή αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι  εργαζόμενοι σε ΑΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και διαμαρτύρονται όχι μόνο για τις δημόσιες τράπεζες που ξεπουλιούνται, αλλά διαμαρτύρονται και για κάτι πολύ βασικό. Διαμαρτύρονται, διότι χάνουν τις δουλειές τους και τους εξαπατάτε. Δε φτάνει ότι χαρίζετε με προίκα μια τράπεζα, όπως η Αγροτική αλλά στέλνετε στο δουλεμπόριο χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κύριος Στουρνάρας μας είπε ότι έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς μια διαβεβαίωση στηνπροσφορά της ότι θα προσλάβει όλους τους εργαζόμενους της ΑΤΕ.

Η προσφορά κατ’αρχάς της Τραπ. Πειραιώς δεν παρέχει καμιά εγγύηση για την απασχόληση των εργαζομένων, αλλά και πού είναι αυτή τη προσφορά; Γιατί την κρύβετε; Θα έπρεπε να την καταθέσετε εδώ στη Βουλή για να δούμε και εμείς αυτή την περίφιμη προσφορά που έχει κάνει ηΤράπεζα Πειραιώς.

Έχετε εκδώσει ΦΕΚ, τα οποία λένε χίλια δυό πράγματα με λεπτομέρειες. Γιατί αυτά δεν λένε τίποτα ότι θα προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι; Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση.  Αύριο θα αρχίσουν οι απόλυσεις και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.

Πέραν αυτού και οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα οδηγηθούν σε εργασιακές σχέσεις «γαλέρας». Πηγαίνετε να δείτε τις εργασιακές σχέσεις της Τράπεζας Πειραιώς.

Επίσης μετά την απόλυση, δε θα υπάρξει ούτε αποζημίωση. Γιατί για να προκύψει αποζημίωση θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκκαθάριση. Ξέρετε πότε θα τελειώσει η εκκαθάριση με τον εκκαθαριστή που διορίσατε και είναι ένας εγκάθετος; Πώς επιλέξατε τον εκκαθαριστή; Ο φίλος τον φίλο; O εκκαθαριστής ως συνήθως τελειώνει αυτές τις διαδικασίες μετά από χρόνια. Μετά από χρόνια θα περιμένουν οι απολυμένοι την αποζημίωση και θα είναι στο δρόμο, στο έλεος του κάθε κύριου Σάλα. Τα ίδια ετοιμάζετε και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Έρχομαι τώρα στην εκλεκτή Τράπεζα της Ελλάδας. Πώς είναι δυνατόν να εποπτεύετε αυτά πουεποπτεύετε στη συνέχεια να τα πουλάτε; Έχετε δει εποπτική αρχή η οποία βεβαιώνει ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο και πάει μετά και το πουλάει η ίδια; Από πού και ως που νομίζετε ότι όλα αυτά είναι νόμιμα;

Πώς είναι δυνατόν να πουλάτε την ΑΤΕ όταν υπάρχει μία και μοναδική προσφορά; Και ρωτάτε εμάς γιατί δεν κάνουν προσφορά κάποιοι άλλοι; Αν δεν κάνουν προσφορά άλλοι, δεν σπεύδετε να πωλήσετε τίποτα με μια προσφορά ή όπως τις λέτε  αυτές τις διαδικασίες μεταβίβασης.

Δεν γίνεται μεταβίβαση με μια προσφορά, που δεν την ξέρει μάλιστα κανένας στην Ελλάδα και μόνο εσείς τη γνωρίζετε.  

Είπατε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα στοίχιζε 5 δις. Δεν θα στοίχιζε 5 δις, αλλά αρκετά λιγότερα, 4 δις. Εγώ θα δεχτώ τα 5 δις. Γιατί δεν κάνατε, λοιπόν, την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ; Λέτε ότι δεν ήταν βιώσιμη. Αλλά δεν μας φέρατε εδώ κανένα επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει ότι γιατί δεν ήταν βιώσιμη. Ποιος διαπίστωσε τη μη βιωσιμότητα; Ποιες υπηρεσίες και ποιες εταιρείες; Σας έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να καταθέσετε εδώ τα σχετικά έγγραφα, αλλά ήρθατε εδώ με προφορικές διαβεβαιώσεις. Σας ζητήσαμε σειρά στοιχείων με αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων. Μας γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια.

 

ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ;

Ισχυρίζεται ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ότι η ΑΤΕ δεν ήταν βιώσιμη για ναανακεφαλαιοποιηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας δεν είναι, όμως , αυτοκράτορας!

Διότι τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ε. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης είχαν υποσχεθεί προεκλογικά τηνανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ! Αυτοί δεν ήξεραν ότι η ΑΤΕ δεν ήταν βιώσιμη; Δεν γνώριζαν τις γνωματεύσεις του Διοικητή της ΤτΕ;

 Αλλά θα μιλήσω και για τα μετεκλογικά.

Κύριοι της κυβέρνησης, ξέρετε ότι μετεκλογικά υπήρχε μια προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στατρία κόμματα ή δεν το γνωρίζετε; Τι λέει αυτή η προγραμματική συμφωνία;Λέει επί λέξει: Αγροτική Τράπεζα: επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση.

Λέγατε λόγια του αέρα; Δεν ξέρατε ότι ο κ. Προβόπουλος τον Απρίλιο είχε βγάλει μη βιώσιμη την ΑΤΕ;Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Ποιος είναι υπεράνω όλων; O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας;

 

ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΑΤΕ!

Η ΑΤΕ ήταν απολύτως βιώσιμη και για απόδειξη φέρτε μας τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία του προγράμματος εξυγίανσής της που το βεβαιώνουν. Και ακόμη φέρτε τις επιστολές του κυρίου Πανταλάκη προς όλους τους αρμοδίους, τον οποίο ζητήσαμε να έρθει εδώ, αλλά δε τον καλέσατε για συγκεκριμένους λόγους.Γιατί θα ακούγατε πειστικό αντίλογο και για τη βιωσιμότητα και την δυνατότητα προοπτικής της τράπεζας. Ο κ. Πανταλάκης έχει στείλει σχετική επιστολή πριν από λίγες μέρες στον κ. Σαμαρά και θα πρέπει να μας την καταθέσετε. Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει πρόταση και για τη βιωσιμότητα και για την προοπτική της ΑΤΕ.

 

ΖΗΜΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

΄Όμως, όλα αυτά τα εξαφανίσατε ως δια μαγείας γιατί υπάρχει η Τράπεζα Πειραιώς. Στην Τράπεζα Πειραιώς δεν δίνετε τώρα τα 4 δις ή τα 5 δις που χρειαζόταν η ΑΤΕ για την ανακεφαλαιοποίησή της. Δίνετε, όμως, 6,7 δις, διαφορά ενεργητικού και παθητικού, ρευστό χρήμα, ομόλογα FSF στην Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης,το δημόσιο θα έχει και απώλειες από την «κακή» τράπεζα, οι οποίες, πολύ περιορισμένα, υπολογίζονται στα 2 δις.

Δεν θέλατε να δώσετε τα 4 δις στην ΑΤΕ από τα οποία θα κερδίζατε στο μέλλον, αφού θα κατατίθεντο σε μετοχές της ΑΤΕ.  Δίνετε, όμως,στην Τράπεζα Πειραιώς, ως προίκα τα 6,7 δις, συν τα 2 δις που χάνει το δημόσιο.
Τι γίνεται με την Τράπεζα Πειραιώς; Έχει πάρει, ήδη, 4,2 δις για επανακεφαλαιοποίηση! Πήρεπρόσφατα 500 εκατομμύρια! Ακόμη θα πάρει επιπλέον 1,2 δις για επανακεφαλαιοποίηση και τέλος θα λάβει 6,7 δις για τη διαφορά ενεργητικού και παθητικού! Σύνολο 12,5 δις!!! Ιδού το μέγα σκάνδαλο!

Αν τα δίνατε αυτά στην ΑΤΕ θα ήταν η πρώτη τράπεζα στον πλανήτη.

 

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ

Θα πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε σε καμία περίπτωση αυτή την πώληση και θα κινηθούμε με όλα τα μέσα που μας διαθέτει ο νόμος, προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτό το μεγάλο σκάνδαλο.

Εμείς, θα ακυρώσουμε, εάν ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δυνατότητα, να παίζουμε ένα ρόλο σε μια κυβέρνηση της αριστεράς, αυτή την πώληση, η οποία είναι εγκληματική για τη χώρα και την προοπτική της.

 

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ

Εμείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που κάνετε. Δεν πρόκειται ν’ ανεχθούμε ως τετελεσμένη  την καταστροφή του αγροτικού κόσμου.

Αυτήν την ώρα, με αυτές τις πολιτικά εγκληματικές πράξεις σας, συμπαρασύρετε τη Δωδώνη. Την πάτε για εκκαθάριση, για να τη χαρίσετε τζάμπα! Τη Βιομηχανία Ζάχαρης, επίσης, την πάτε για κλείσιμο! Την ΣΕΚΑΠ για κλείσιμο. Σε προβληματικές καταστάσεις χιλιάδες συνεταιριστικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής σε όλη την Ελλάδα. Στην ουσία τα δύο τρίτα της παραγωγικής δομής και παραγωγικής δυνατότητας της υπαίθρου τα εξαφανίζετε με την πώληση της ΑΤΕ.

 

ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ;

Θα γίνουμε η μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη, που δεν θα έχει Αγροτική Τράπεζα και σε λίγο και η μόνη χώρα που δεν θα έχει και Ταμιευτήριο!

Μια τέτοια χώρα θα είναι «Μπανανία» και «προτεκτοράτο», δεν θα είναι ανεξάρτητη χώρα. Και αυτό σας ανήκει!

Από iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: