Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ… ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

Σε νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία έχουν «προσκληθεί» όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Η αποψινή, κοινή σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου Κουβέλη, ξεκίνησε στις 7.30 μμ, διήρκεσε λιγότερο από μίαν ώρα και κατέληξε στη συναπόφασητων τριών αρχηγών να συζητηθεί, υπό διευρυμένη σύνθεση, η πρόταση του Κάρολου Παπιούλια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

 

 

Τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης από προσωπικότητες, που θα αποτελείται από μη πολιτικά πρόσωπα και που θα στηριχθεί, κοινοβουλευτικά, από το μεγαλύτερο αριθμό κομμάτων, πρότεινε στο συμβούλιο των αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι η προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεχίζεται.

Οπως είπε, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και την πρόταση που έκανε χθες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από την οποία – όπως είπε – υπάρχουν περιθώρια δικής του στήριξης.

Ο κ.Σαμαράς άσκησε κριτική στον Φώτη Κουβέλη για την επιμονή του να μην συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, εάν δεν συμμετέχει σε αυτήν και ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για αλαζονική στάση.

Σε ότι αφορά στην πρόταση για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί πρώτα το ενδεχόμενο κυβέρνησης με πολιτικά πρόσωπα. «Σημασία έχει και εδώ ποια κόμματα θα ήταν εκείνα που θα στήριζαν μια τέτοια πρωτοβουλία» είπε.

«Πρώτα θα πρέπει κανείς να βρει πολιτικά πρόσωπα και μετά τεχνοκράτες» σημείωσε για να συμπληρώσει ωστόσο ότι «μπροστά σε μια κατάσταση σαν τη σημερινή, και έκτακτες λύσεις πρέπει να τις δει κανείς και να τις εξετάσει«, εννοώντας μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του κ. Παπούλια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων.«Κατέθεσα την αντίθεσή μου στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων – τεχνοκρατών. Διότι θα εκπροσωπούσε ήττα της πολιτικής. Αλλα ακόμη και έτσι θα έπρεπε να ενσωματώνει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στην άποψή της ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναιοικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε ο ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση αν ο Πρόεδρος του πει ότι κινδυνεύει η χώρα.

 

Δείτε τα προηγούμενα ρεποτράζ της Ίσκρα

 

ΝΕΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ «ΝΟΘΕΥΣΗ»ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

O ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΑ Ή ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΑ ΝΕΑ »ΠΑΛΑΤΙΑΝΑ» ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ!

Νέος γύρος διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα νοθεύει τη λαϊκή εντολή ξεκινά σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.Ο Κάρολος Παπούλιας, με δική του μονομερή πρωτοβουλία, όρισε συνάντηση των προέδρων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς σήμερα Δευτέρα (14/5) για τις 19.30.

Πολιτικοί αναλυτές τόνιζαν ότι η κίνηση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπερβαίνει τιςσυνταγματικές του αρμοδιότητες, αφού κρίνεται ως αυθαίρετη και επιλεκτική.Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας δεν παρέστη στη συνάντηση, ως έκφραση έντονης δυσφορίας καθώς δεν προκύπτει σύγκλιση θέσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Κυκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι η κίνηση του κ. Παπούλια δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του, τις οποίες διατύπωσε με απόλυτη σαφήνεια με τη δήλωσή του ο κ.Τσίπρας μετά την χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, η άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητηυποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει ηπαραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων.

Σημειώνουμε επίσης ότι, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής.

To Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 14 Μαϊου

 

*To χθεσινό (Κυριακή 13/5) ρεπορτάζ της iskra:


Σήμερα Κυριακή (13/5) άνοιξε ο κύκλος των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Κύριοι στόχοι για τις δυνάμεις του κατεστημένου σε αυτή τη τελική φάση της διερεύνησης είναι:

Πρώτον: Να εγκλωβίσουν το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό παιχνίδι με στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή αν δε τα καταφέρουν, να τον εκθέσουν ως δύναμη, τάχα, «ακυβερνησίας»!

Δεύτερον: Να επιτύχουν, έστω χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, μια μορφή συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με δεκανίκι τη ΔΗΜΑΡ ή με νέους «αποστάτες» εξ αριστερών και εκ δεξιών.Η μόνη επιλογή, σε κάθε περίπτωση, των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι οι εκλογές και η συμπαράταξή τους σε ένα μεγάλο αριστερό μέτωπο ανατροπής, διεξόδου, προόδου και σοσιαλισμού.

Από:iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: