ΠΡΩΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

  Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Αν μετά τις εκλογές δεν προκύψει ένας νέος ριζοσπαστικά αριστερός πολιτικά συσχετισμός δυνάμεων, που θα επιτρέψει να ακυρωθούν άμεσα οι μνημονιακές δεσμεύσειςτης χώρας, ώστε με παράλληλη διακοπή αποπληρωμής του χρέους να εφαρμοστεί ένα νέο προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης με σοσιαλιστικό ορίζοντα, τότε η χώρα οδεύει ολοταχώς σε νέααπερίγραπτη λεηλασία, βαθύτερη ύφεση και άτακτη χρεοκοπία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το «καλημέρα» μια ενδεχόμενη μετεκλογική μνημονιακή πλειοψηφία θα αρχίσει να λαμβάνει πάνω από 50 μέτρα, τα οποία συνιστούν ρητές μνημονιακές υποχρεώσεις ύψους πάνω από 12 δις και οι οποίες αντιστοιχούν στην περίοδο 2013-14.

 

Παράλληλα ο εκτροχιασμός του προϋπολογισμού του 2012, ο οποίος καταγράφηκε στα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα για την πορεία του στο α’ τρίμηνο δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα καταστεί η αφορμή, προκειμένου να ληφθούν γρήγορα πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα καταστούν ακόμασκληρότερα λόγω της πολύ κακής πορείας που σημειώνουν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, αφού τα τελευταία θα συρρικνωθούν ακόμα πιο τραγικά λόγω και την μνημονιακής υποχρέωσης για άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Το τραγικό φόντο που θα διαμορφώσουν τα νέα μετεκλογικά μνημονιακά μέτρα θα βαθύνει περαιτέρω την ήδη εφιαλτική ύφεση, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σπρώξει γρήγορα τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και φυσικά σε αναγκαστική ανεξέλεγκτη (όχι σχεδιασμένη) έξοδο από την ευρωζώνη.

Σήμερα γίνεται ακόμα πιο φανερό ακόμα και στους εγχώριους και ευρωπαϊκούς κύκλους ότι το PSIκαι η επικείμενη χαριστική επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε τίποτα δεν ανέκοψαν τον ελληνικό κατήφορο, ενώ ακόμα και οι τόκοι που αναμένετο ότι θα ελαφρύνουν, λόγω «κουρέματος», τον προϋπολογισμό του 2012, εμφανίζονται εντυπωσιακά αυξημένοι!

 

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΙΣΠΑΝΙΑ! ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΗΦΟΡΟ Η ΙΤΑΛΙΑ!

 

Στο μεταξύ η ελληνική ακατάσχετη τραγωδία συνδυάζεται με την συνεχή Ισπανική υποχώρηση, που έλαβε δραματικές διαστάσεις τη βδομάδα που πέρασε!

Τα επιτόκια των Ισπανικών δεκαετών ομολόγων, παρά τα ασφυκτικά μέτρα μείωσης κατά 10 δις των δαπανών σε Παιδεία και Υγεία, εκτοξεύτηκαν στο 6%, ύψος που δείχνει για την Ισπανία το δρόμο τηςμνημονιακής επιτήρησης.

Την ίδια ώρα και η Ιταλία είδε να εκτινάσσονται τα επιτόκια των αντίστοιχων ομολόγων της σε επίπεδα που ακολουθούν κατά πόδας τα Ισπανικά (5,7%)!

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας σε Ισπανία και Ιταλία δεν φαίνεται καθόλου να αναχαιτίζουν την πορεία κινδύνου και στις δύο χώρες. Αντίθετα, επιδεινώνουν και στις δύο την ύφεση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει και ίσως κατά πολύ το 2% το 2012 στην Ισπανία.

Με την Ισπανία, όμως, αλλά και την Ιταλία σε ύφεση οι δημοσιονομικοί στόχοι γίνονται «άπιαστο όνειρο» και οι δύο χώρες, μαζί και η ευρωζώνη βουλιάζουν σε ένα βάλτο, που θυμίζει Ελλάδα.

 

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!

 

Είναι προφανές ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντέξει την μνημονιακή χρηματοδότηση της Ισπανίας, ενώ το βάρος της μνημονιακής επιτήρησης και της Ιταλίας δεν τίθεται καν προς συζήτηση.

Με την Ισπανία, όμως, ίσως και την Ιταλία στα πρόθυρα της ανάγκης για χρηματοδότηση η ευρωζώνη ζει ώρες νευρικής κρίσης!

Δεν είναι καθόλου σύμπτωση ότι τρεις χώρες της ευρωπεριφέρειας είναι στη μνημονιακή μέγγενη,ενώ άλλες περιμένουν στην ουρά (Ισπανία, Ιταλία) προς εισαγωγή!

Η ευρωζώνη, που είναι το κοινό όλων αυτών των χωρών, προκαλεί όλο και περισσότερα θύματα στο βωμό του κυρίαρχου Γερμανικού κεφαλαίου.

Αυτή η ευρωζώνη βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της αποσύνθεσης, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε διάλυση μέσα στο 2012!

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Αυτή την ώρα η Ελλάδα για να βγει από το φαύλο κύκλο οφείλει να προχωρήσει ταχύτατα σε αριστερή σχεδιασμένη στάση πληρωμων με ταυτόχρονη σχεδιασμένη έξοδο από το ευρώ, στο πλαίσιο μιας γενικότερης σύγκρουσης με την Ε.Ε.

Κι αυτά ως αφετηριακά σημεία για την εφαρμογή ενός συνολικού προγράμματος προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα!

Στις εκλογές δεν αρκεί μόνο να ηττηθούν οι ακραιφνείς και ξεφωνημένες μνημονιακές δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και να αναδειχθούν από τις κάλπες πανίσχυρες ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, έτοιμες να προχωρήσουν σε προγραμματική επανεξέταση και επικαιροποίηση για ένα μεγάλο κοινό μέτωπο που θα ακυρώσει πραγματικά τα μνημόνια και θα βάζει τη χώρα σε νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους.

Πηγή: iska.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: