ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ: ΣΤΟΧΟΣ  4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ «ΤΡΥΠΕΣ» ΤΩΝ 2 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

Νέος γύρος περικοπώνσε μισθούςσυντάξειςκαι άλλα κοινωνικά επιδόματα καθώς επίσης και νέες αυξήσεις στην έμμεσηκαι την άμεση φορολογία θα έρθουν μέσα στον Απρίλιο ή λίγο μετά τις εκλογές. Η κατάρρευση των δύο κρατικών προϋπολογισμών λιτότητας που συνέταξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος από κοινού με την τρόικα απαιτεί, εκ νέου, άδικες θυσίες από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ενώ για το κεφάλαιο προβλέπονται προκλητικές φοροελαφρύνσεις!

 

Η εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων(που οι απώλειες των αποθεματικών τους φτάνουν το ύψος των 11 έως 18 δισ. ευρώ) καθώς επίσης και η φορομπηχτική και περιοριστική πολιτική που εφαρμόζει, καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία και οδηγούν σε νέο εκτροχιασμό τον κρατικό προϋπολογισμό και νέα αύξηση το δημόσιο χρέος

Πιο αναλυτικά:

  • Τα στοιχειά για το έλλειμμα του 2011 (που έφτασε πάνω από 10% επί του ΑΕΠ) δείχνουν υπέρβαση μεγαλύτερη από αυτήν που είχε εκτιμηθεί με τον προϋπολογισμό του 2012, και η οποία αναμένεται να φορτώσει τον φετινό προϋπολογισμό με ένα δημοσιονομικό κενό των 1 έως 2 δισ. ευρώ.
  • Η πορεία υλοποίησης του νέου συμπληρωματικού προϋπολογισμού δείχνει ότι μέχρι το τέλος Μάρτη τα έσοδα θα εμφανίζουν υστέρηση μεγαλύτερη από 1,5 δισ. ευρώ.
  • Η υπερχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας του «κουρέματος» των ομολόγων τους, της ανεργίας και  της ύφεσης, είναι δεδομένη. Η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στις ανάγκες τους, λόγω της λεηλασίας τους, θα εκτιναχθεί στα ύψη!

Με αυτά τα δεδομένα, είναι βέβαιο ότι εντός του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου, θα επιβληθούν πρόσθετα μέτρα  ύψους 4 δισ. ευρώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές 400.000 υπαλλήλων του δημοσίου εντός του 2012. Σύμφωνα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι αποδοχές των εργαζομένων θα έχουν μειωθεί σωρευτικά κατά 10% έως 52%. 

2. Επιβολή της 2ης δόσης των περικοπών του ενιαίου μισθολογίου πολλούς μήνες νωρίτερα. Πιθανότατα θα επιβληθεί από 1 Ιουλίου 2012. 

3. Κατάργηση επιδόματος παραμεθορίου.

4. Περαιτέρω μείωση ή και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχακαι επίδομα αδείας που φτάνει τα 500250 και 250 ευρώ αντίστοιχα)  για τους υπαλλήλους που αμείβονται με λιγότερα από 3.000 ευρώ. Ενδεχομένως να μειωθεί το όριο των 3.000 ευρώ κάτω από το οποίο δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται τον 13ο και 14ο μισθό.

5. Περικοπές 10% κατά μέσο όρο στις αποδοχές των 250.000 λειτουργών του δημοσίου (ιατροί του ΕΣΥπανεπιστημιακοί καθηγητέςδικαστικοίστρατιωτικοίαστυνομικοί) που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

6. Επέκταση των μειώσεων 10% έως 12% σε κύριες συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ (όπως προβλέπεται και από το Μνημόνιο).

7. Μείωση των ανώτατων συντάξεων στα 2.000 ευρώ ή και ακόμα χαμηλότερα.

8. Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση πολύ αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Οι δικαιούχοι επιδομάτων πολυτεκνικών, φοιτητικών, αναπηρικών και ανεργίας θα περιοριστούν δραστικά.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εντός Ιουνίου θα ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με πρόσχημα την ήδη εξαγγελθείσα «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος. Αναλυτικότερα θα προβλέπεται:

1. Μείωση των κλιμακίων φορολογίας από 8 σε 3 ή 4. Η επιβάρυνση για τους μισθωτούςτους συνταξιούχους αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους θα είναι άνευ προηγουμένου!
2. Κατάργηση του βασικού αφορολόγητου των 5.000 ευρώ.
3. Ενιαία αυτοτελής φορολόγηση 20% των εισοδημάτων από ενοίκιατόκους καταθέσεωντόκους ομολόγων κλπ.
4. Κατάργηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 10% για τόκους στεγαστικών δανείωνπρώτης κατοικίας.
5. Κατάργηση φοροαπαλλαγής για τις αγροτικές γαίες που κατέχουν φυσικά πρόσωπα.
6. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών κάθε χρόνο.
7. Αποτίμηση των ακινήτων ώστε οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων να προσεγγίζουν τις εμπορικές και εισαγωγή φόρου κερδών κεφαλαίου-υπεραξίας στα ακίνητα.
8. Ειδικά για τον ΦΠΑΕνιαία επιβολή συντελεστών 19% ή 21% σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες με εξαίρεση τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά πακέτα (που υπολογίζεται να είναι μειωμένος στο 9%έως 11%). Κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι 2 παρακάτω κατηγορίες:

  • Ο ΦΠΑ 6,5% που αφορά στα φάρμακατα βιβλίατις εφημερίδες και τα θέατρα. Με την αλλαγή, οι τιμές θα αυξηθούν κατά 11,7% έως 13,6%.
  • Ο ΦΠΑ 13% που αφορά επίσης στα φάρμακατα τρόφιματους λογαριασμούς ΔΕΗύδρευσηςφυσικού αερίουτα εισιτήρια μέσων μαζικής συγκοινωνίαςτις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσειςτην ιατρική περίθαλψη κλπ. Με την αλλαγή, οι τιμές θα αυξηθούν κατά 5,3% έως 7%.

Για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου οι ανατιμήσεις θα είναι ακόμα υψηλότερες, αφού για παράδειγμα ο συντελεστής ΦΠΑ για τα τρόφιμα από 9% θα ανέβει στα 19% ή 21%.

9. Επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το απλό και το αφρώδες κρασί και τον λεπτοκομμένο καπνό για στριφτά τσιγάρα.10. Τροποποίηση του τέλους ταξινόμησης για επιβατηγά ΙΧ ώστε να φορολογούνται λιγότερο ευνοϊκά τα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Από την άλλη πλευρά θα προβλέπονται φοροαπαλλαγές:

Μείωση φορολογικών συντελεστών ακίνητης περιουσίας για τις επιχειρήσεις μεταξύ 0,6%έως 1%.

Τόσο οι μνημονιακές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ) όσο και οι αντιμνημονιακές – συστημικέςδυνάμεις, στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τα παραπάνω βάρβαρα μέτρα, θα εντείνουν την επίθεση τους στην εργατική τάξητον λαό και την αριστερά, συκοφαντώντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας κάθε προσπάθεια ανατροπής των πολιτικών τους και κάθε πρόγραμμα που συγκρούεται με τις στρατηγικές τους επιλογές (ΕΕΟΝΕΔΝΤ) και θέτει την προοδευτική οικονομική ανασυγκρότηση και σοσιαλιστική προοπτική για το τόπο

Πηγή: iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: