ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ PSI ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ;

ΒΕΒΑΙΗ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ «ΒΟΥΛΑ» ΕΕ-ΔΝΤ

… KAI ENA ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ISKRA»!

Σύμφωνα με αρκετά σοβαρές πληροφορίες, λόγω της περιορισμένης εθελοντικής ανταπόκρισης των ιδιωτών στο PSI , η κυβέρνηση εξετάζει να δώσει παράταση λίγων ημερών στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, μέχρι χθες δεν φαίνονταν να καλύπτεται το όριο ασφαλείας του 66,67%, προκειμένου να συνεχισθεί η διαδικασία.

Παραταύτα κυβερνητικοί κύκλοι αλλά και το IIF μιλούσαν για θετικό κλίμα, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνονταν από την αγορά μετά την άρνηση των φυσικών προσώπων να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Για το λόγο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερευνά το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας –δικαίωμα που διατηρεί μέχρι την Τετάρτη στις 4 η ώρα το απόγευμα κεντρικής Ευρώπης. Κανονικά η διαδικασία ανταλλαγής ολοκληρώνεται την Πέμπτη το βράδυ 8 Μαρτίου ενώ από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου θα ακολουθήσει εκκαθάριση των ομολογιούχων.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δώσει τελικά παράταση στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, θα έχουμε να κάνουμε με μια άλλη θλιβερή κυβερνητική αποτυχία, η οποία ενδεχομένως να τινάξει συνολικά το πρόγραμμα PSI στον αέρα!

Αυτήν την ώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ο περιπετειώδης και ολισθηρός δρόμος που ακολουθούν, μεθύμα τον τόπο και τον λαό, κυβέρνηση και οι κυρίαρχοι της ΕΕ.

Στην περίπτωση που δεν θα έχουμε παράταση στο PSI, τότε την Παρασκευή 9 Μαρτίου το πρωί θα είναι γνωστή η τελική έκβαση του προγράμματος.

Όλα δείχνουν με βεβαιότητα, όμως, ότι και στην καλύτερη των περιπτώσεων η συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 75%!

Αυτό σημαίνει ότι το εγχείρημα του PSI δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί εθελοντικό.

Επομένως σε αυτή την περίπτωση με νομοθετική ρύθμιση θα ενεργοποιηθούν οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής συμμετοχής (CACs), ώστε η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI να καταστεί υποχρεωτική!

Το γεγονός αυτό θα χαρακτηριστεί επισήμως πιστωτικό γεγονός (πτώχευση) και θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου των ομολόγων (CDS).

Έτσι, αν δεν υπάρξει παράταση με άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις, θεωρείται περίπου, βέβαιον ότι τηνΠαρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς credit event,  θα πιστοποιηθεί πιστωτικό γεγονός (πτώχευση) στην Ελλάδα και τα CDS θα πληρωθούν (cds triggers).  


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ISKRA: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ «ΠΤΩΧΕΥΣΗ»!Οι κυρίαρχες κατεστημένες δυνάμεις, προκειμένου να γίνει ανεκτή η πολιτική της μνημονιακής λεηλασίας, συμπεριλαμβανομένου του 2ου Μνημονίου, μας έλεγαν ότι όλα τούτα είναι αναγκαία για να αποφύγουμε την πτώχευση.

Όπως γίνεται φανερό από τα ως άνω, η πτώχευση, με τη βούλα και την ομπρέλα της ΕΕ και του ΔΝΤ, όχι μόνο δεν αποφεύγεται, αλλά είναι μάλλον βέβαιη. Και είναι, επίσης, πιθανόν, πιθανότατο, εντός ολίγων μηνών, η Ελλάδα να οδεύσει από την επικείμενη «ελεγχόμενη» πτώχευση και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση!

Επομένως, όταν οι κυρίαρχοι κύκλοι καταγγέλουν τη στάση πληρωμών στο χρέος – που υποστηρίζει η Iskra – ότι οδηγεί σε πτώχευση, υποκρίνονται! Σε πτώχευση οδηγεί η πολιτική τους και μάλιστα, με καταστροφικούς όρους!

Η Iskra δεν αρνείται ότι η στάση πληρωμών στο χρέος που εισηγείται, θα οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση. Μόνο που η πτώχευση αυτή θα γίνει σχεδιασμένα, με πρωτοβουλία του δανειζόμενου (όχι εξ ανάγκης είτε με πρωτοβουλία των πιστωτών για να γλιτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους) και θα συνοδεύεται με την έξοδο από την ευρωζώνη, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την αναδιανομή του πλούτου για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και σοσιαλιστικής προοπτικής.

Αυτού του είδους η «πτώχευση» δεν είναι καθόλου «κατάρα», αλλά διέξοδος για τον τόπο!

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: