3 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ!

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Καταργήσεις οργανισμών και φορέων, δραστικές περικοπές στους μισθούς, καταστρατήγηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων στην ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, οδηγούν τους εργαζόμενους σε πολλούς φορείς, όπως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην απελπισία και δυστυχώς και σε απόπειρες αυτοκτονίας.

 

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, το τελευταίο δεκαπενθήμερο αυτοκτόνησαν δυο εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων (ο ένας στον τομέα καθαριότητας), ένας στον Δήμο Συκεών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας ακόμα εργαζόμενος στον Δήμο Χαιδαρίου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, κι ενώ ευτυχώς έζησε,  ωστόσο έχασε και τα δυο του πόδια.Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν σήμερα τετράωρη στάση εργασίας, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών.Η αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αφού άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων τους όρισε ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι.

Εξάλλου σήμερα το πρωί, ένα ζευγάρι εργαζομένων στον υπό κατάργηση Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας απειλούσε να βρεθεί στο κενό από παράθυρο του κτηρίου του οργανισμου. Το ζευγάρι, που έχει και ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, ζητούσε να προσέλθει επί τόπου ο Υπουργός Εργασίας και να τους δώσει οριστικές απαντήσεις σχετικά με το μέλλον του οργανισμού και της εργασίας τους.

Αυτή η δολοφονική πολιτική ισοπέδωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας, μετράει ήδη πάρα πολλά θύματα και είναι επιτακτική η ανάγκη να τη σταματήσουμε άμεσα.

iskra.gr

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 201

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: