ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΕ: ‘H ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ‘H ΣΤΟΠ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!

ΕΣΤΕΙΛΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ, ΤΙΣ «ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ» ΟΙ ΓΑΠ – ΣΑΜΑΡΑΣ!

Σε άθλιες απόπειρεςεκφοβισμού, εκβιασμού και υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού, προβαίνουν οι«δικτατορίσκοι» των Βρυξελλών,βλέποντας το πρωτοφίανές «μαύρισμα» που θα φάνε τακόμματα του μνημονίου στις επερχόμενες(;) βουλευτικές εκλογές.

Το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους θα είναι το εξής: ή ψηφίζετε τα κόμματα που εγγυώνται ότι θα σας σφάξουνε εφαρμόζοντας το μνημόνιο ή σας κόβουμε τη χρηματοδότηση!

Πώς όμως θα γίνει αυτό, στο βαθμό, που το «πακέτο» (PSI, νέο μνημόνιο, νέα δανειακή σύμβαση) θα έχει εγκριθεί πριν τις βουλευτικές εκλογές;

Πολύ απλά, η τροϊκανή χρηματοδότηση (και ίσως όχι μόνο αυτή) θα σπάσει σε κομμάτια!

Συμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φέρονται να εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, αποφεύγοντας, φυσικά, μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όπως είπαν την Τετάρτη ευρωπαϊκές πηγές στοReuters.

 

Η σχετική αναβολή θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο έως τις εκλογές στην Ελλάδα που αναμένονται τον Απρίλιο, είπαν.

«Υπάρχουν προτάσεις να καθυστερήσει το ελληνικό πακέτο ή να σπάσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία, αλλά χωρίς να υπάρχει δέσμευση για όλο το πακέτο», ήταν οι δηλώσεις αξιωματούχου στο Reuters, ο οποίος έχει γνώση των προπαρασκευαστικών συνομιλιών για την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το απόγευμα της Τετάρτης.

Η τηλεδιάσκεψη των υπουργών θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Στείλαν άρον – άρον, τις επιστολές ΓΑΠ – Σαμαράς.

Ήδη από χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει δώσει τις απαράδεκτες γραπτές διαβεβαιώσεις του, για το νέο οικονομικό πρόγραμμα σύμφωνα με όσο μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο αξιωματούχο από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες, αργότερα, προς το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως και ο Α. Σαμαράς, έστειλε τη δική του επιστολή προς το Eurogroup, την οποία και παραθέτουμε ολόκληρη παρακάτω.

Η επιστολή του Α. Σαμαρά, είναι γραμμένη σε τελείως διαφορετικό ύφος από την έτσι και αλλιώς απαράδεκτη επιστολή που είχε στείλει στις 23 Νοεμβρίου. Τότε, ο Α. Σαμαράς, έκανε λόγο για συγκεκριμένες πολιτικές που πρέπει να τροποποιηθούν ενώ τώρα κάνει λόγο απλώς για τροποποιήσεις που μπορεί να απαιτηθούν. Επιπιπρόσθετα, ο Α. Σαμαράς αποδέχεται πλήρως και αυτολεξεί όλη την τροϊκανή επιχειρηματολογία που στηρίζει τα  μέτρα του νέου μνημονίου (αγορά εργασίας, αποκρατικοποιήσεις, δημοσιονομικά μέτρα κλπ).

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, 16:30

 

Ολόκληρη η επιστολή του Α. Σαμαρά έχει ως εξής:


«Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

  • Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
  • Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
  • Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και νασεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
  • Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
  • Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.

Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος.

Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.»

Πηγή: iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: