NΕΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΩΒΡΑΚΑ»!

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ (;) ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ!

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Οι πλέον σκληροί αλλά πανίσχυροι κύκλοι της ΕΕ, που έχουν ως πυρήνα τη Γερμανία, τηνΟλλανδία και τη Φιλανδία, δεν αρκούνται, τώρα, στην ψήφιση του 2ου Μνημονιακού εκτρώματοςαπό τη Βουλή και στη συνυπογραφή του από τους κυβερνητικούς εταίρους.


Αντίθετα, πιέζουν για ακόμα πιο σκληρή και ταπεινωτική επιτροπεία της Ελλάδας και νέους επονείδιστους όρους, ενώ απειλούν μέχρι και με αναβολή του Eurogroup της Τετάρτης (15/02)!

Όπως έχει τονίσει η iskra η παράδοση της κυρίαρχης ελληνικής πολιτικής τάξης στην τρόικαμπορεί να έχει αρχή αλλά δεν έχει τέλος! Ο εξευτελισμός θα φτάσει μέχρι τον πιο ανελέητο διασυρμό!

Ζήτω η νέα ελληνική «αποικία»!

***Παραθέτουμε στη συνέχεια δυο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για αυτούς τους εκβιασμούς από διάφορες ιστοσελίδες:

ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ

Της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου

Πάλη μέχρι αυτήν την ώρα διεξάγεται στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο για το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά το αυριανό eurogroup.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day, η Γερμανία, με τη στήριξη της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, ζητά την αναβολή του συμβουλίου με την αιτιολογία ότι ακόμα και να σταλούν τα μέτρα των 325 εκατ. ευρώ που υπολείπονταν από την προηγούμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για την αξιολόγησή τους.

Σήμερα συνεδριάζει η ομάδα του EWG, που προετοιμάζει την ατζέντα του eurogroup, έχοντας ως μοναδικό αντικείμενο το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για να δοθεί από τους 17 υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης το πράσινο φως για την εκταμίευση των 30 δισ. ευρώ,ώστε να προκηρυχτεί η επίσημη πρόταση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων προς τους ιδιώτες επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ακύρωση και του eurogroup της περασμένης εβδομάδας με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει όλα στοιχεία.

Ο πρόεδρος του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιμένει πως αυτό πρέπει να διεξαχθεί κανονικά αύριο καθώς η βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το νομοσχέδιο όπως της είχε ζητηθεί.

Όμως, όπως μας ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος, και έχουμε ήδη γράψει από την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν δείχνουν διατεθειμένες να προχωρήσουν στην εκταμίευση του νέου δανείου πριν από τον Μάιο και εγείρουν συνεχώς νέες αξιώσεις.

Η τελευταία πληροφορία που έρχεται από το Βερολίνο αναφέρει ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών έχει πλέον έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας γιατί επιθυμεί η νέα δανειοδότηση να γίνει με όρους που σηματοδοτούν άρση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και πλήρη εποπτεία σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Επιθυμεί, επίσης, να τεθεί ως όρος στη νέα δανειακή σύμβαση η προοπτική συντεταγμένης χρεοκοπίας σε περίπτωση όπου το PSI δεν πιάσει τους στόχους.

Η πρόκληση όμως δεν σταματά εδώ. Η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία επιδιώκουν να καταθέσουν όρο στη νέα δανειακή σύμβαση ότι, εάν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με την έξοδο από την ευρωζώνη.

Προς το παρόν, η πρόταση αυτή συναντά τη σθεναρή αντίσταση του Ζ.Κλ. Γιούνκερ, όμως ο σκληρός πυρήνας το Βορρά φαίνεται πως τραβάει το σχοινί καθώς διαπιστώνει ότι η ατμόσφαιρα στο συμβούλιο του eurogroup έχει βαρύνει επικίνδυνα και οι ισορροπίες έχουν σαφώς αλλάξει προς το χειρότερο για την Ελλάδα.

Ήδη η πρόταση για αυστηρή εποπτεία πέρασε κατά τη διάρκεια του eurogroup της περασμένης εβδομάδας. Παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν για στήριξη σε επίπεδο τεχνογνωσίας, επίβλεψης των εισπρακτικών μηχανισμών κ.λπ., η αλήθεια είναι πως το eurogroup (και αυτό είναι υπόψη του Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος ήταν παρών) αποφάσισε τον διορισμό επιτρόπων σε όλα τα υπουργεία, με δικαίωμα παρέμβασης στις αποφάσεις και με δικαιολογία την πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών στόχων.

Με άλλα λόγια, ο κάθε υπουργός θα έχει να λογοδοτήσει σε Ευρωπαίο αξιωματούχο για τα έσοδα – έξοδα της αρμοδιότητάς του. Το ίδιο θα συμβεί και με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και βεβαίως με τις ιδιωτικοποιήσεις, που ουσιαστικά θα περάσουν σε ευρωπαϊκό έλεγχο.

Πηγή: http://www.euro2day.gr, 14/02/2012

 

Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ EUROGROUP

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Της Δήμητρας Κρουστάλλη

Η αποδοχή της συμφωνίας από το Eurogroup της Τετάρτης θα κλείσει μια μεγάλη εκκρεμότητα για την κυβέρνηση, αλλά δεν αναμένεται να είναι ένας περίπατος παρά την ψήφιση του νέου μνημονίου με επαρκή πλειοψηφία από τη Βουλή και την παροχή εγγράφων εγγυήσεων από τους δύο πλέον πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup ήταν από τις πιο δύσκολες για τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο όπου όπως αποκάλυψε ο ίδιος δέχτηκε ταπεινωτικές ερωτήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, για το ρόλο των συνδικάτων, για τις διαθέσεις της κοινωνίας και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται ανησυχία μήπως οι εταίροι θέσουν θέμα αποδυνάμωσης των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά τα πρώτα θετικά μηνύματα που έφτασαν στην Αθήνα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Στους ευρωπαίους αξιωματούχους υπάρχει η αίσθηση ότι στην Ελλάδα δεν έχουν συνομιλητή καθώς η κυβέρνηση συνεργασίας έχει συγκεκριμένο σκοπό και προορισμό ενώ στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ συντελούνται αλλαγές που προκαλούν αβεβαιότητες.

Τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τις ηγεσίες του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι η ελληνική Βουλή έκανε μια ευρωπαϊκή επιλογή, να μείνει η χώρα εντός ευρώ, και επισημαίνουν ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και ο λαός έδειξε την αποφασιστικότητα του για τηνυλοποίηση της συμφωνίας. Ειδικά για τα δύο μεγάλα κόμματα, υπάρχει η εκτίμηση ότι έπειτα από το ξεκαθάρισμα της Κυριακής και τις διαγραφές ενδεχομένως να δείξουν μεγαλύτερη σταθερότητα και υπευθυνότητα στην τήρηση των δεσμεύσεων. Πάντως, στο προηγούμενο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διευκρίνησαν ότι θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη ψήφο της ΝΔ δείχνοντας πόσο στενά παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ρόλο θα παίξουν και οι καταστροφές και οι λεηλασίες στην Αθήνα, όπου πέρα από τη βία, υπήρξε μια πολύ μαζική διαδήλωση.

Οι επόμενες τρεις εβδομάδες, είναι τόσο απαιτητικές με τόσο ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ώστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής τις χαρακτήρισε «διαβολοβδομάδες». Τις επόμενες ημέρες πρέπει να αρχίσει η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο του PSI -η πρόσκληση προς τους κατόχους ομολόγων ενδεχομένως να γίνει την Πέμπτη- αλλά και να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Για την υλοποίηση της συμφωνίας απαιτούνται εκατοντάδες δράσεις και σφικτός συντονισμός των διαφόρων υπουργείων και υπηρεσίων. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι θα πρέπει πέρα από την εφαρμογή του μνημονίου να σχεδιαστούν και άλλες παρεμβάσεις με στόχο να αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση.

Όλες αυτές οι απαιτήσεις καθιστούν δύσκολο έναν ευρύ ανασχηματισμό από τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και το πιθανότερο -αν οι εκλογές γίνουν τελικά τον Απρίλιο όπως έχει συμφωνηθεί- είναι να υπάρξουν μικρές αλλαγές και μη αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση. Οι θέσεις που θεωρείται αναγκαίο να καλυφθούν είναι του υπουργού Υποδομών και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση ορισμένων μελών της κυβέρνησης και ο κ. Μ. Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην κυβέρνηση, λέγοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι δεν θέλει να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα για να μην προκαταλάβει την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Πηγή: http://www.tovima.gr (14/02/2012)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: