Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Αυτές τις ώρες, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οιδιεργασίες προσκηνίου και παρασκηνίουγια κλείσουν περίπου ως πακέτο «PSI – 2οΜνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση».

Τα προβλήματα για ένα τέτοιο κλείσιμο θεμάτων, που ισοδυναμούν, περίπου, με«φυλακή» δεκαετιών για τη χώρα ή καικαταδίκη σε «ισόβια δεσμά» δεν είναι λίγα.

 

Πρέπει να συνομολογήσουν το πακέτο και τα τρία «συνεταιράκια» του αστικού κατεστημένου, παρότι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, συμφέροντα και αντιθέσεις.Στη συνέχεια, πρέπει να πειστούν και να ακολουθήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών αστικών κομμάτων, καταπίνοντας αγόγγυστα το «μουρουνέλαιο» (τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία τους).

Το δυσκολότερο, όμως, που πρέπει να καταφέρουν είναι ο λαός να ανεχθεί, χωρίς «υπερβολικές» αντιδράσεις ή εξεγέρσεις, το πακέτο της λεηλασίας του.

Όλα τούτα, που μοιάζουν, λίγο – πολύ, με τον «τετραγωνισμό του κύκλου», βρίσκονται στο προσκήνιοαυτών των ημερών.

Το εγχώριο κατεστημένο μαζί με τους πάτρωνες της ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, έχουν μόνο ένα όπλο να αντιτάξουν απέναντι σε αυτά:

Τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία!

Αυτό διέπραξε ο Ευ. Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο Ευ. Βενιζέλος, φανερά εκνευρισμένος και σε απαράδεκτο ύφος, υπερασπίστηκε, απαντώντας στονΑ. Τσίπρα στη Βουλή, ως μονόδρομο την επιλογή του πακέτου «PSI – 2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση».

Κατάγγειλε, ταυτόχρονα, ότι, απέναντι σε αυτά, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή από την πτώχευση (εκτός πλαισίου ΕΕ – ΔΝΤ) και την έξοδο από το ευρώ, πράγματα που οδηγούν, όπως είπε, στο αδιέξοδο και την καταστροφή.

Ο Α. Τσίπρας δεν πρότεινε τη στάση πληρωμών, δηλ. τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (πτώχευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου) ούτε, πολύ περισσότερο, την έξοδο από το ευρώ. Αντίθετα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με τις επιλογές της, μας πάει και στα δύο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ευ. Βενιζέλος του «φόρτωσε» και την πτώχευση και την έξοδο από την ευρωζώνη, συνδέοντας και τα δύο με μια πρωτοφανή καταστροφολογία, η οποία ισοδυναμεί με ανοιχτή τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας!

Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για τη χώρα, που επιδιώκει με συνέπεια την απαλλαγή της από την τρόικα και τα μνημόνια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους ή στάση πληρωμών (πτώχευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου) και στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Ας μην έχουμε αυταπάτες!

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή δυνατότητα διαπραγμάτευσης με την τρόικα για ένα αρκετά διαφορετικό«καλό» μνημόνιο. Έτσι κι αλλιώς, όμως, το «καλύτερο» μνημόνιο θα κινείται σε μια απαράδεκτη αντίληψη λεηλασίας, ενώ το χρέος θα παραμένει «βαρύ και ασήκωτο».

Επίσης, δεν υπάρχουν, παρά θεωρητικά μόνο, περιθώρια εκβιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα ή την ΕΕ, για την άνευ όρων (χωρίς μνημόνια) διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Ακόμα και ένα «κούρεμα» τύπου PSI, που δεν καθιστά το χρέος βιώσιμο, είναι μάλλον αδύνατο να επιτευχθεί, όσο σκληρή και αν είναι η διαπραγμάτευση, χωρίς κάποιας μορφής μνημονιακή βίβλο και χωρίς απαράδεκτη δανειακή σύμβασηΆνθρακες, δηλαδή, ο θησαυρός!

Πέραν αυτών, ακόμα και η «ουτοπία» μιας επαναδιαπραγμάτευσης, για να έχει στοιχειώδη πειστικότητα, δεν μπορεί παρά να θέτει στην ημερήσια διάταξη, ως σοβαρή εναλλακτική επιλογή (και όχι ως «μπλόφα»), τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ.

Ωστόσο, τόσο η στάση πληρωμών, όσο και – πολύ περισσότερο – η έξοδος από το ευρώ απορρίπτονται(αν δεν λοιδορούνται κιόλας) από τις περισσότερες δυνάμεις της Αριστεράς, οι οποίες, συχνά, επίσης, καταστροφολογούν με αυτές.

ΆΡΑ;

Το συμπέρασμα είναι κάτι παραπάνω από προφανέστατο.

Όσο οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν υιοθετούν και δεν προτάσσουν, με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές, τηδιακοπή αποπληρωμής του χρέους (στάση πληρωμών) και την έξοδο από το ευρώ, ως αφετηριακά σημεία μιας προοδευτικής διεξόδου από την κρίση με προοπτική το σοσιαλισμό, παραμένουνεκτεθειμένες και κυρίως, αφήνουν εκτεθειμένο το λαό σε μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία της «πτώχευσης» και της «δραχμής».

Ως πότε, όμως, η Αριστερά θα «αφοπλίζεται» και θα παροπλίζεται από μόνη της;

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012.

iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: