ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ! ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΥΠΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ!

Ενόψει εκλογών (νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν μέχρι προσφάτως -πλέον κάνουν λόγο για αρχές Απρίλη-) και με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να χτυπάει κόκκινο, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ συσπειρώνονται,  και επισπεύδουν τις εσωκομματικές εξελίξεις, παρά τα πρόσφατα , »εκβιαστικώς», συμφωνηθέντα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Κοινός και αδιαπραγμάτευτος παρονομαστής παραμένει ωστόσο η στήριξη των μνημονιακών πολιτικών ξεπουλήματος και παράδοσης της χώρας και των εργαζομένων.

Έτσι λόιπόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο  κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με μια αιφνιδιαστική κίνηση απέναντι στον ΓΑΠ,  ήρθαν σε συνεννόηση και συστοίχηση προκειμένου να τεθεί με εμφατικό τρόπο το θέμα αλλαγής ηγεσίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.  

«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα»  δήλωσε  ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Υπ. Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,  τονίζοντας ότι οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω» είπε χαρακτηριστικά, αποσύροντας την υποψηφιότητά του και δηλώνοντας ανοιχτά τη στήριξή του στον Ευαγγ.Βενιζέλο. «Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠαΣοΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου». «Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα»« κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Δύο λοιπόν είναι τα σημεία που »καίνε» και ενδιαφέρουν την ομάδα Βενιζέλου-Λοβέρδου:

Πρώτον, το σταμάτημα της συνεχούς και διαλυτικής αποσυσπείρωσης των μελών και ψηφοφόρων του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών, με στόχο να αποφευχθεί ο πλήρης και ολοκληρωτικός διασυρμός της παράταξης ώστε να μπορεί να έχει  δυνατότητα καλύτερης παρέμβασης στο μέλλον.

Δεύτερον, η διασφάλιση και συνέχιση των συμφωνηθέντων με τρόϊκα μνημονιακών πολιτικών.

Η υποψηφιότητα Βενιζέλου, λοιπον, και η ενδεχόμενη εκλογή του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή προεδρείας και προσανατολισμού στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα διασφαλίζει τη συνέχιση των ίδιων αντικοινωνικών, αντιλαϊκών και βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών  πολλώ δε μάλλον, όταν ο ίδιος »σφράγισε», ως Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΑΠ και Παπαδήμου, τις πιο ολέθριες και καταστροφικές, οικονομικά και κοινωνικά, πολιτικές επιλογές για τη χώρα και τους εργαζόμενους.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Αν. Λοβέρδου:

«Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά.

Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.

Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω.

Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι’ αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.

Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής.»

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως διακατέχεται και από συγκινησιακή φόρτιση αφού με τον Ανδρέα Λοβέρδο τους ενώνει, εκτός από την πολιτική, και μία κοινή μακρά πορεία και φιλική σχέση. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα και ο λαός της περνούν από τις πιο δύσκολες στιγμές. Η σημερινή κατάσταση δεν δικαιολογεί προσωπικές επιδιώξεις. Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τη στιγμή που και η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίση. Κατά βάθος στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και συλλογικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης τη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη.

Μέχρι στις 13 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει κλείσει το PSI. Επομένως εμείς πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να κάνουμε μια γιγαντιαία προσπάθεια να κλείσουμε τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία. Πρόσωπα και κόμματα πρέπει να αναλάβουμε αλλά και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Η πολιτική ηγεσία της χώρας χρειάζεται ενωμένη να δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής. Το ΠαΣοΚ όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει τη μάχη του και έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη επίθεση. Συνεχίζουμε, όμως. Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την από κοινού εμφάνιση των δύο υπουργών προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Λοβέρδου με τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του.

Όταν ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε εαν ήταν ενήμερος και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν είχαμε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει με πολύ θετικό τρόπο την κίνηση αυτή.»

ΈΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Την Δευτέρα το βράδυ υπήρξαν πολύωρες συναντήσεις και συζητήσεις στο γραφείο του κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος σημειώνεται ότι έχει καταθέσει και δημοσίως την πρόταση για αλλαγή ηγεσίας μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος και ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ σχετική αναφορά έκανε το πρωί της Τρίτης και ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον Βήμα Fm

Ζητούμενο είναι η επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ των φερόμενων ως διεκδικητών της ηγεσίας του ΠαΣοΚ ούτως ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόσωπο το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία μέσα από διαδικασίες στην κοινοβουλευτική ομάδα οι οποίες ωστόσο παραμένουν αδιευκρίνιστες και με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι συμβατές με τις καταστατικές προβλέψεις του ΠαΣοΚ.

Την ίδια στιγμή έντονη κινητικότητα παρατηρείται και σε άλλο εσωκομματικό στρατόπεδο καθώς πυκνές είναι οι επαφές και οι προσπάθειες συνεννόησης με πρωτοβουλία της κυρίας Λουκάς Κατσέλη η οποία επίσης έχει δηλώσει ότι υπό προϋποθέσεις θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Τις τελευταίες ώρες πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ συνομιλούν ή και επισκέπτονται την κυρία Κατσέλη στο πολιτικό της γραφείο. Όσο όλα αυτά εξελίσσονται άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εφόσων εκδηλωθεί μία μαζική κίνηση βουλευτών με στόχο την αμφισβήτησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη.

Ένα σενάριο φέρει τον κ. Παπανδρέου να επιχειρεί να προκαταλάβει μία δυσμενή για αυτόν εξέλιξη και να αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για την αποχώρησή του, ένα δεύτερο σενάριο θέλει τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να δεσμεύεται για επίσπευση όλων των διαδικασιών στην πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου χωρίς να ανατρέπονται ριζικά οι πρόσφατες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Πηγή:iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: