ΒΑΤΕΡΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ!

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ! ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ! ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ! ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Μια πρώτη μεγάλη νίκη, μεπρωταγωνιστική τη συμβολή της αριστεράς, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή με τηνκαταψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου, επί του οποίουεπέμενε μανιωδώς ο Α. Λοβέρδος και το οποίο έδινε τη δυνατότητα απεριόριστης ατομικής απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων.

Η νίκη αυτή έγινε με την καθοριστική παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, οι οποίες, μόνες και με ένταση, ανακίνησαν το θέμα του κυβερνητικού πραξικοπήματοςγια την απελευθέρωση του ωραρίου στα Φαρμακεία, τόσο με την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής όσο και στο ουσιαστικό της περιεχόμενο.

Η συγκεκριμένη διάταξη, πέραν των άλλων, άνοιγε το δρόμο να απελευθερωθεί πλήρως και καθόλο το 24 ωρο το ωράριο σε όλο το εμπόριο.

Το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου έλαβε, τελικώς,  μόλις 101 ψήφους (!!!) , αριθμος ταπεινωτικός για την τρικομματική συγκυβέρνηση, ο οποίος φανερώνει την κατάρρευσή της.

Την ίδια ώρα, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν ήρθε συνειδητά να ψηφίσει, ενώ η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έδινε την εντύπωση ότι ήταν μια κουρελού και ένα ακανόνιστο «σκορποχώρι».

Ορισμένα από τα άρθρα που ετέθησαν σε ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν με πολύ μικρή πλειοψηφία (πχ. 170 βουλευτών), πράγμα που έδινε εικόνα κατάρρευσης στην υπερπλειοψηφία της συγκυβέρνησης.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου –που έγιναν αργά το βράδυ της Τρίτης – έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα συντριβής και κατάρρευσης της κυβέρνησης αστικής καμαρίλαςΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και του «δοτού» πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.

Οι εξελίξεις αυτές στη Βουλή με το Πολυνομοσχέδιο διαμορφώνουν νέα πολιτικά δεδομένα καιεπιβεβαιώνουν την ανάγκη να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου αστικού μετώπου, η οποίαδεν έχει την παραμικρή λαϊκή και δημοκρατική νομιμοποίηση.

Οι εξελίξεις αυτές, επίσης, αναδεικνύουν τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της κοινής δράσης της Αριστεράς, η οποία, αν συμπαραταχθεί, μπορεί να αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας.

Πηγή: iskra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: