RadioLibero: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

–  Ωραία, άλλο ένα webradio.

–          Δεν θα έλεγα πως είναι άλλο ένα webradio.  Αν είναι έτσι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος τα μερικές χιλιάδες να γίνουν μερικές χιλιάδες ένα.

–          Δηλαδή;

–          Κοίτα…  με ένα απλό  googlάρισμα βρίσκεις ό,τι μουσικό webradio θέλεις. Η αλήθεια είναι πως μερικά είναι εντελώς χάλια, αλλά μπορείς να βρείς και κάποια με αξιόλογη μουσική, ψαγμένη.  Υπάρχει επίσης και το Youtube. Επιλέγεις εσύ την μουσική  που θέλεις να ακούσεις, κάνεις μια λίστα και enjoy it!!

–          Οπότε;

–          Η μουσική είναι σοβαρή υπόθεση, αν σκεφτούμε πως είναι μια σημαντική παράμετρος ενός συνόλου που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο «πολιτισμός». Θα ήθελα να το εξηγήσω….

–          Όχι δεν χρειάζεται. Εξάλλου δεν έχω όρεξη να μου τραβήξεις καμιά  εισήγηση στα καλά του καθουμένου…  Είναι γνωστό σε όλους πως οι κοινωνικές αλλαγές αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην μουσική….

–          Ωραία λοιπόν. Φτάνουμε στο κρίσιμο σημείο. Η γνώμη μου είναι πως ένα ραδιόφωνο θα πρέπει να ζει και να αναπνέει μέσα στην κοινωνία. Το να παίζει ασταμάτητα μουσική όσο καλή και να είναι, κάνει την μισή δουλειά. Σημαντική, αλλά μισή.

–          Και η άλλη μισή;

–          Κοίτα! Στις εποχές τις ανεμελιάς ένα ραδιόφωνο θα μπορούσε να λειτουργεί και μόνο με το πρώτο μισό μια χαρά. Σήμερα όμως αυτό δεν φτάνει. Την ώρα που η χώρα καταρρέει, αμφισβητούνται τα κυριαρχικά της δικαιώματα, οι πολίτες της οδηγούνται σε κοινωνικό ολοκαύτωμα, ένα ραδιόφωνο που κλείνει μάτια και αυτιά μπρος σε  όλα αυτά και παίζει από το πρωί ως το βράδυ μουσική, όσο καλή και να είναι……

–          Εντάξει κατάλαβα. Θέλεις δηλαδή να κάνεις ένα ραδιόφωνο που να έχει άποψη, να παρεμβαίνει……

–          Ακριβώς.

–          Και πως θα τα κάνεις όλα αυτά;

–          Να σου πω. Σχέδια υπάρχουν πολλά. Τώρα στην αρχή ξεκινάμε με απλά πράγματα ,  μουσική και ζωντανές αναμεταδόσεις εκδηλώσεων στο Ηράκλειο γενικότερου ενδιαφέροντος (πολιτική, οικονομία, περιβάλλον,  Επίσης υπάρχουν….

–          Καλά μπορείς μόνος σου να τρέχεις πάνω κάτω για κάλυψη εκδηλώσεων, και αν κατάλαβα καλά και τις μουσικές επιλογές τις κάνεις πάλι μόνος σου……

–          Εντάξει…. Τώρα η κατάσταση είναι λίγο one man show, αλλά ελπίζω πως αργότερα θα πλαισιωθεί το εγχείρημα και από άλλους.  Αυτό το ραδιόφωνο έχει στο DNA του την συλλογικότητα. Μέσα στην συλλογικότητα θα ψάξει να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του, την δυναμική του.

–          Και οι ακροατές;  Άβουλοι και μοιραίοι θα πρέπει να ακούνε αυτό που εσείς οι συμμετέχοντες νομίζετε πως πρέπει να ακούνε;

–          Οι παθητικοί ακροατές δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Αφού αυτοί είναι οι αποδέκτες της προσπάθειας, αυτοί θα πρέπει και να έχουν τον πρώτο λόγο στις όποιες επιλογές γίνονται, και ακόμα καλύτερα αν συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος. Στην τελική η ποιότητα του ραδιοφώνου θα αντανακλά και τον βαθμό συμμετοχής.

–          Και πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; να συμμετάσχει θέλω να πω.

–          Με παρατηρήσεις, προτάσεις, κριτική. Η σκληρή κριτική είναι και η πιο χρήσιμη. Πως λέμε «μ’ αρέσουν οι παρατηρήσεις διορθώνομαι»;

–          Με παραγωγή προγραμμάτων μπορούν να συμβάλλουν;

–          Μακάρι!!!

–          Και πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι, έστω και με παρατήρηση, μια γνώμη…..

–          Κατ’ αρχάς εδώ σε αυτό το blog. Επίσης στην σελίδα του ραδιοφώνου μέσω facebook.  Στο facebook επιπλέον εμφανίζομαι ως Libero Liberi. Με κάνει φίλο….

–          Και αν κάποιος δεν έχει facebook;

–          Είπαμε,  μπορεί να ποστάρει στο Blog  ή mail στο sm98a@yahoo.gr

–          Και πως μπορεί κάποιος να ακούσει RadioLibero;

–          Κανονικά η διεύθυνση είναι  http://ubroadcast.gr/player.aspx?radioid=185&radio=Radio%20Libero κομμάτι μακρινάρι. Ο άλλος τρόπος είναι, αφού μπεις  στην αρχική σελίδα αυτού του blog, βλέπεις φάτσα φόρα το σήμα του RadioLibero, που έχει ως λεζάντα «ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ». Κάνεις κλικ στο εικονίδιο και σε πηγαίνει κατ’ ευθεία στην σελίδα ακρόασης.

–          Ωραία τα λες, αλλά φράγκα θα βγάλουμε;

–          Εσύ μετά από όλη την συζήτηση, αυτό κατάλαβες;

–          Εντάξει, πλάκα κάνω. Τελικά νομίζω πως έχεις δίκιο, όλοι κάτι πρέπει να κάνουμε και αυτή η προσπάθεια αν πετύχει νομίζω πως όλοι κάτι θα κερδίσουμε…

–          Πάλι τα ίδια;

–          Όχι δεν εννοούσα τα χρήματα. Θα κερδίσουμε ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει στην επικοινωνία μας, στις μάχες που δίνουμε κάθε μέρα να λειτουργούμε ως πολίτες….

–          Τα είπαμε αυτά. Θα κάνεις λοιπόν κάτι γι’ αυτό;

–          Αρχίζω από τώρα κιόλας να το διαδίδω, σε όλους τους γνωστούς μου.

–         Μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Πάμε..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: